22 Ocak 2020

T.C. SAĞLIK BAKANLIĞI
Hendek Devlet Hastanesi

Hastanemiz ilk defa 1952 yılında Sağlık Merkezi statüsünde hizmete açılmıştır.

Hastanemiz, 12.12.2015 tarihi itibariyle yeni yerleşkesinde, 100 yatak kapasitesi ile bölge insanının sağlığına katkı sunmaya başlamıştır.

Sakarya ili Hendek ilçesinde;2018 TUIK kayıtlarına göre 84.099 ve diğer ilçelerden gelenlerle yaklaşık 100.000 kişiye hizmet veren, kalite standartları doğrultusunda sürekli gelişmeye gayret eden hastanemiz hasta memnuniyetini ön planda tutarak, güncel tıbbi gelişmeleri takip ederek, hizmet vermeye devam etmektedir.

Sağlık hizmeti almak için başvuran tüm hastalarımıza yaklaşımımızda dil, din, ırk, cinsiyet ve sosyal sınıf farkı gözetmeksizin, hasta haklarına saygılı, çalışan haklarına duyarlı, etik değerlere bağlı bir gelişim ve değişim içindeyiz.

Hizmeti veren ile alan arasındaki pozitif iletişim ile memnuniyeti sürekli arttırmak için çalışan sağlık ekibimiz sürekli eğitimlerle kaynakları etkin ve verimli kullanmayı, nitelikli kanıta dayalı ve hasta odaklı sağlık hizmeti sunumunu sağlamanın yanında çeşitli iletişim yolları ile hastaları sağlık konusunda bilgilendirmekte sosyal sorumluluk projeleri ile sağlığa katkı sunmayı hedeflemektedir.